Bezienswaardigheden

Wat gaat u in Alkmaar doen?

Kaasmarkt

Kaasdragers, handelaren, boeren, 'ingooiers' en kaasmeisjes en -jongens, allemaal te zien en bewonderen op de Kaasmarkt o phet Waagplein in Alkmaar. Niet alleen gaat hier een mooie wandeling door het centrum aan vooraf, het event zelf is bijzonder om mee te maken. Beleef de oude markt elke vrijdag tussen 29 maart en 27 september tussen 10.00 en 13.00 uur. Kom je met de auto? Parkeer dan in de Schelphoekgarage of Karpertongarage. 

Musea

Gaat u liever op de culturele toer? Bezoek dan de verscheidene musea in Alkmaar. Denk daarbij aan het Stedelijk, Hollands Kaas- en het Beatles Museum, welke zelfs groter is dan de versie in Liverpool!

Zaanse Schans

Op nog geen half uur van Hotel Stad en Land vind je de Zaanse Schaans met haar traditionele windmolens en de Broekerveiling, een van de oudste veilinghuizen van Nederland. Een ware sprong terug in de tijd, terwijl u door dit oude dorpje wandelt en een bijzondere belevenis. 

Winkelen

Natuurlijk kunt u in Alkmaar heerlijk winkelen. In tegenstelling tot de hoofdstad, is het vaak relatief rustig en kalm, zodat u op uw gemak kan shoppen. De winkelstraten zijn gevuld met zowel bekende als kleinere lokale merken. Voor ieder wat wils!

Bent u ervan overtuigd dat Alkmaar uw volgende bestemming is? Boek dan snel uw kamer bij Hotel Stad en Land. Boekt u via onze officiële website? Dan bent u verzekerd van de laagste prijs!

Boek direct

  • Booking Award Winner

    Hotel Stad en Land is opnieuw door haar gasten gekozen! Daarom mogen wij ons 2018 Award Winner noemen. Wij zijn trots op deze mooie prestatie en bedanken onze gasten voor het geven van deze prachtige waardering.

  • Kamers

    Heerlijk overnachten in Alkmaar? U kunt al vanaf € 75,- per nacht bij ons terecht. Daarbij kunt u gebruik maken van gratis Wifi door het hele hotel!

    De Kamers